Ontwikkelen volgsysteem met barcode scanning

December 2013;

Al enige tijd vliegen wij regelmatig naar Ethiopië om daar ondersteuning te bieden aan projecten. Zo hebben we bij een grote rozenkwekerij een glasvezelverbinding gelegd, deze ook geplaatst bij het lokale ziekenhuis. Er kan nu ook op afstand gecontroleerd worden of de temperaturen van de koelcellen goed zijn. Er is een grote serverruimte gebouwd. De mensen die daar werken zijn door ons opgeleid om zoveel mogelijk zelf onderhoud te plegen. De volgende stap is om meer controle te krijgen van de rozen die worden geplukt, de orders van de klanten en het transport van de rozen naar Nederland.

Op dit moment zijn wij druk bezig met het ontwikkelen van een programma die daar volledig in gaat voorzien. De mensen gaan werken met een nieuw computerprogramma, gaan  barcode stickers maken en deze ook scannen. Daar waar nu alle rozen nog met de hand worden geteld, zal het programma aan het eind van de dag met 1 druk op de knop alle aantallen al op een rijtje hebben. Ook zullen de gradings, waar de rozen worden verpakt, voorzien worden van grote LEDschermen. Zo kunnen ze op ieder moment zien hoever ze zijn met plukken en verpakken.

Het programma is in de basis klaar. Nu wordt het tijd om informatie die bij iedereen in zijn/haar hoofd zit, in het programma te plaatsen. Daarnaast kunnen we dan kijken of het programma nog aangepast dient te worden. Wondi is uit Ethiopë naar Laren gekomen om ons daarbij te helpen. Daarnaast krijgt hij een training om straks zelf met het programma te kunnen werken.

Het is zijn 2de keer in Nederland, maar als het aan hem ligt komt hij zeker vaker. Hij vindt Laren mooi ( dat vinden wij logisch ) en sommige dingen herinneren hem aan thuis. De weilanden, het weidse buitengebied. Heel anders als Aalsmeer, Amsterdam of Rotterdam. Wij laten hem nu ook dingen zien en proeven. De supermarkt was al heel bijzonder en ja zelfs een blikje Grolsch is moeilijk om te weigeren. Het kleine huisje bij Bed&breakfast De Voshaar zou hij het liefste mee willen nemen naar Ethiopië.

Aankomende week zullen we nog wat meer Larense dingen laten zien. En ondat friet eigenlijk zijn favoriete eten is, zal een portie Loarnse Friet natuurlijk niet vergeten worden..

  •   » Klik om in te zoomen ->
  •   » Klik om in te zoomen ->
  •   » Klik om in te zoomen ->
  •   » Klik om in te zoomen ->